Waarom gezichtsdoekjes niet de moeite waard zijn om te gebruiken als u veiliger wilt zijn

ByIvan Martin

Oct 19, 2020

Toen ik voor het eerst op zoek ging naar een manier om de producten die we gebruiken op ons gezicht te krijgen om veiliger, zachter en effectiever te zijn in het reinigen van de poriën van onze huid, waren de eerste producten die in me opkwamen gezichtsdoekjes en gezichtsreinigers. In de afgelopen jaren hebben we een enorme toename in de verkoop van deze producten gezien, ondanks het feit dat ze vaak gevuld zijn met agressieve chemicaliën en erg irriterend kunnen zijn voor de huid. In dit artikel vertel ik je over een ander soort schoonmaakproduct, doekjes die recent op de markt zijn gekomen.

Het belangrijkste doel van dit onderzoek was om erachter te komen hoe vaak gevoelige delen van het gezicht werden aangetast door ingrediënten in gezichtsreinigers. METHODEN: Alle ingrediëntenlijsten van merknamen en goedkope gezichtsreinigers werden onderzocht. In het laatste geval werden alle producten getest op een deel van het menselijk lichaam dat nog nooit eerder aan enige vorm van chemicaliën was blootgesteld, dus dit gaf ons een idee hoe vaak mensen gevoelig zouden worden voor bepaalde chemicaliën. Na het uitvoeren van deze analyse op verschillende wasbeurten in het gezicht, was het duidelijk dat er veel waren die heel weinig chemicaliën bevatten, maar sommigen bevatten een behoorlijk groot aantal chemische verbindingen.

Een andere verrassende conclusie die uit het onderzoek kwam, was het aantal ingrediënten dat in de meeste gezichtsreinigers aanwezig was. Van de ingrediënten die werden getest, bevatten de meeste een of twee van de volgende stoffen: alcohol, petrolatum, minerale oliën, parabenen, geurstoffen, dioxaan, parabenen, fenolcarbolzuur, triclosan, polyfenolen, triclocarban, benzofenon en parabenen. Deze chemicaliën werden vaak gebruikt om de kleur, geur of consistentie van de producten te behouden. De meeste gezichtsreinigers bevatten ingrediënten die giftig zijn voor mensen, dus ik denk dat het redelijk is dat we proberen producten te vermijden die dit soort chemicaliën bevatten.

Om erachter te komen of de resultaten van mijn onderzoek van toepassing zijn op doekjes, heb ik een ander onderzoek uitgevoerd om doekjes te onderzoeken. Nogmaals, ik zocht naar gezichtsreinigers die dezelfde chemicaliën bevatten en vergeleek de resultaten met die van een groot aantal wasbeurten die niet waren getest.

Het aantal ingrediënten aanwezig in wasbeurten die werden getest, is hetzelfde als het aantal dat werd aangetroffen in wasbeurten die niet testten. Dit maakt duidelijk dat een groot aantal wasbeurten een soort schadelijke chemische stof bevat. Naar mijn mening zou de beste keuze voor het reinigen van de huid natuurlijke producten moeten zijn die deze chemicaliën niet bevatten. omdat dit zal helpen om uw huid vrij te houden van chemicaliën en irritatie.

U moet zich ook bewust zijn van het feit dat veel van de meest populaire gezichtsreinigers van tegenwoordig het ingrediënt triclosan bevatten, waarvan is aangetoond dat het kanker veroorzaakt bij proefdieren. Houd er rekening mee dat dit artikel voor algemene informatie is en geen medisch advies, en dat u voor uw eigen zorg medisch advies moet zoeken als u op enigerlei wijze ziek bent.

Klik hier voor meer informatie billendoekjestest