Hoe verschilt de rimpel van digitale activa van andere activa?

ByIvan Martin

Feb 4, 2021
xrp kopen

Veel banken en financiële instellingen schakelen over van het kopen van fysiek goud naar de meer lucratieve optie om Ripple te kopen, een nieuwe digitale valuta die zich gedraagt als goud, maar op dezelfde manier kan worden verhandeld. Goud is een geweldige investering omdat het met elke munt in waarde toeneemt. Het was echter moeilijk voor banken om goud vast te houden, aangezien de prijs de afgelopen jaren zo sterk is gestegen. Het is moeilijker om fysiek goud van de banken te krijgen dan om ze te krijgen met de nieuwe digitale activa.

Bovendien zijn er veel voorschriften die moeten worden gevolgd voor beleggingen in goud, en de banksector is niet noodzakelijk bekend met al deze voorschriften.

Digitale valuta’s worden niet ondersteund door fysieke activa zoals goud of zilver. Dit betekent dat ze niet in handen zijn van regeringen. Digitale valuta’s worden uitgegeven via particuliere voorraden en zijn ontworpen om de bewegingen van een onderliggend actief, zoals de dollar of de euro, te volgen in plaats van het goud of zilver. Het probleem hiermee voor de banken is dat hun winst direct verband houdt met de fluctuaties van deze valuta. Als ze de waarde van de valuta verhogen, neemt ook hun winst toe. Als ze echter de waarde verlagen, verliezen ze geld.

Dit is waar xrp in het spel komt. Een ripple-ecosysteem stelt een bank in staat om een xrp-activum zoals ripple-valuta te kopen van een externe liquiditeitsverschaffer en deze vervolgens met winst aan de klant te verkopen. Daarom hoeft de bank geen grote hoeveelheden goud of zilver aan te houden omdat het geen feitelijk actief is. In plaats daarvan kan de bank haar kasreserves gebruiken om digitale activa in de vorm van ripple-valuta van externe bronnen te kopen.

Er zijn veel voordelen voor banken die besluiten het ripple-ecosysteem te betreden. Een voordeel is dat de bank geen fysieke activa als onderpand hoeft te dragen om zaken te doen. In het verleden moest een bank materiële activa zoals goud of zilver bezitten om kredietmogelijkheden te bieden. Bovendien heeft de bank, door over fysieke activa te beschikken, de mogelijkheid om een bepaalde rekening te bevriezen als er mogelijk geld verloren gaat als gevolg van ongunstige marktschommelingen. De banken die ervoor kiezen om met xrp over te gaan in plaats van goud- of zilvertransacties, zullen verliezen kunnen vermijden die het gevolg zijn van fluctuaties op grondstoffen.

Een ander voordeel is dat het traditionele banksysteem zal blijven floreren.

Banken zullen leningen kunnen verstrekken en andere financiële activiteiten kunnen ontplooien, zoals beleggingen en bedrijfseffecten, zonder de schommelingen van de edelmetalen onder ogen te zien. Xrp vertegenwoordigt een belangrijke verschuiving in de manier waarop financiële instellingen met elkaar omgaan en de manier waarop ze handelen. Xrp kan worden geïmplementeerd via een aantal beurzen, zoals AMEX, de New York Stock Exchange, de Chicago Board Options Exchange, de Chicago Mercantile Exchange, de Dallas Board of Trade en de New York Board of Trade.

Hoewel het voor een nieuwe handelaar misschien ingewikkeld lijkt om te begrijpen hoe wisselkoersen en rimpeltransacties bij xrp betrokken zijn, is het mogelijk om de kneepjes van het vak te leren met de hulp van een mentor. De meeste mensen die al bekend zijn met ripple en block trading, zullen gemakkelijk kunnen begrijpen hoe de nieuwe concepten worden gebruikt in een ripple-transactie. Xrp is niet moeilijk te begrijpen als iemand eenmaal aan deze concepten gewend is geraakt door zijn werk met rimpeltransacties. De enige echte behoefte voor iemand om meer te weten te komen over dit digitale activum, is door een van de online websites te bezoeken met dit type handelsplatform.

Klik om meer te lezen: https://muntjeskopen.nl/

Gerelateerd