Een vrachtvrachtwagenchauffeur worden zonder een dealervergunning

ByIvan Martin

Feb 8, 2021
zzp vrachtwagenchauffeur

Zoals u waarschijnlijk weet, is het veel gemakkelijker om een succesvolle freelance vrachtwagenchauffeur te zijn dan de meeste mensen denken.

Je hebt niet veel vaardigheden of een hbo-opleiding nodig om een toptrucker te worden. Als u echter vastbesloten bent en zelf geld wilt verdienen, zijn er enkele dingen waar u aan moet denken voordat u naar een baan solliciteert. Het eerste waar u aan moet denken, is wat voor soort vrachtwagenbanen er beschikbaar zijn. Als je dat eenmaal doorhebt, heb je een beter idee hoe je een baan moet benaderen of verder moet zoeken.

 

Aangezien de meeste zzp vrachtwagenchauffeur beginnen met het besturen van kleinere voertuigen, hebben ze over het algemeen niet veel rijervaring. In feite kruipen de meeste nieuwe bestuurders nooit achter het stuur van een grotere auto. Zoals u waarschijnlijk weet, huren de meeste grote vrachtwagenbedrijven alleen freelancebestuurders in die minimaal een jaar rijervaring hebben. Zolang u dit soort rijervaring heeft, zullen de meeste bedrijven u ongetwijfeld inhuren. Ze geven je de kans om te bewijzen dat je een veilige en betrouwbare chauffeur bent.

 

Een ander ding dat u in gedachten moet houden, is dat rijervaring met vrachtwagens niet de enige vereiste is voor de meeste vrachtwagenopdrachten. Als u chauffeur wilt worden voor een extreem groot bedrijf, moet u waarschijnlijk een bedrijfsvergunning krijgen en een antecedentenonderzoek ondergaan. Zelfs dan mag u niet worden aangenomen als uw rijrecord niet perfect is. Als je geen rijbewijs hebt of als je geen rijervaring hebt, kun je misschien rondkomen met een eenvoudige instructiecursus. Deze lessen kosten meestal minder dan het formele licentieproces en kunnen u helpen alles te leren wat u moet weten om te slagen voor uw laatste rijexamen.

 

Er is nog een andere manier waarop je een freelance vrachtwagenchauffeur kunt worden waaraan bijna geen risico is verbonden: vrachtwagenchauffeur worden voor een groter bedrijf.

U kunt bestuurder worden voor elk van deze grotere bedrijven, zolang u een rijbewijs heeft. Als je een rijbewijs voor vrachtwagens hebt, kun je solliciteren naar banen bij enkele van de grote vrachtwagenbedrijven die er zijn. U kunt zelfs chauffeur worden voor slechts een van de bedrijven en freelance vrachtwagenchauffeur worden. Om echter een succesvolle vrachtwagenchauffeur voor een bedrijf te worden, moet u hoogstwaarschijnlijk eerst een opleiding en een antecedentenonderzoek ondergaan.

 

Het internet is een geweldige bron voor het vinden van banen voor chauffeurs. U kunt online advertenties doorzoeken of u kunt online mappen gebruiken om te vinden wat u zoekt. Zorg er wel voor dat u altijd contact opneemt met het bedrijf door hen een bedankbriefje te sturen na uw sollicitatiegesprek, anders wordt u nooit aangenomen als freelance vrachtwagenchauffeur. Bedrijven kiezen niet altijd voor vrachtwagenchauffeurs die een goed rijrecord hebben boven degenen met een slechte. Bovendien zijn er bepaalde landen die eerder hotshot-vrachtwagenchauffeurs inhuren dan andere, dus zorg ervoor dat u de wetten in uw land controleert voordat u naar een ander land verhuist.

 

Als je met vrachtwagens wilt rijden maar geen rijbewijs hebt, kun je gecertificeerd worden als dieselmonteur. U hoeft echter geen afgestudeerde van een vrachtwagenrijschool te zijn om deze cursus te volgen. U kunt uw CDL (Commercial Driver’s License) ook verkrijgen bij de American Automobile Association of een andere vergelijkbare groep. Neem contact op met het Department of Motor Vehicles van uw staat om er zeker van te zijn dat u voldoet aan de minimumleeftijd en andere vereisten voordat u uw CDL ontvangt. Als je eenmaal je rijbewijs hebt gehaald, kun je met je CDL solliciteren naar banen als dieselmonteur en vervolgens in een mum van tijd eraan werken om een professionele vrachtwagenchauffeur te worden.

 

Bezoek deze website: https://awservices.nl/