Wegwerphandschoenen voor het hanteren van huishoudelijke chemicaliën

ByIvan Martin

Mar 18, 2021

Wegwerphandschoenen

Wegwerphandschoenen voor het hanteren van huishoudelijke chemicaliën

, ook wel postoperatieve handhandschoenen genoemd, zijn medische wegwerphandschoenen die gewoonlijk worden gebruikt tijdens chirurgische ingrepen en andere medische tests om kruisbesmetting tussen medisch personeel en patiënten te helpen voorkomen. Dit soort handschoenen biedt het beste op het gebied van patiëntveiligheid, omdat ze helpen voorkomen dat lichaamsvloeistoffen of besmettelijke materialen per ongeluk worden overgedragen op patiënten of gezondheidswerkers. Wegwerphandschoenen hebben een rubberen oppervlak aan de binnenkant, zodat ze niet gemakkelijk kunnen worden afgescheurd. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten wegwerphandschoenen op de markt. Enkele van de meest voorkomende soorten wegwerphandschoenen zijn nitrilhandschoenen, polyethyleen, vinyl, spandex en latex.

Bescherming van wegwerphandschoenen is essentieel omdat ze het meest geschikte beschermingsniveau bieden voor mensen die met chemicaliën, virussen, schimmels en bacteriën werken. Wegwerphandschoenen beschermen tegen dit soort gevaren door een chemisch bestendig oppervlak te gebruiken dat elke overdracht van gevaarlijke materialen of schadelijke fysische of chemische agentia voorkomt. De meeste wegwerphandschoenen hebben een witte kleur, wat helpt om de hoeveelheid chemische en biologische besmetting te beperken.

Nitrilhandschoenen, ook wel nitrilhandschoenen genoemd, zijn een van de meest populaire wegwerphandschoenen ter wereld. Ze zijn gemaakt van een synthetisch latexrubber dat bestand is tegen een breed scala aan chemicaliën en goed presteert bij het uitvoeren van chirurgische taken. Wegwerphandschoenen gemaakt van natuurlijke latex bieden misschien niet hetzelfde niveau van bescherming tegen chemicaliën en bacteriën, maar ze worden nog steeds veel gebruikt vanwege hun betaalbaarheid en gebruiksgemak. Synthetische latex wordt een steeds populairder alternatief omdat het vergelijkbare niveaus van chemische en fysische bescherming biedt. Voor meer informatie over dit type wegwerphandschoenen, inclusief de voor- en nadelen, kunt u onderstaande website bezoeken.

Klik door naar de website: CleanProduct.nl