Waarom Italiaanse pasta kopen als je het zelf kunt maken?

ByIvan Martin

Nov 2, 2020
Italiaanse pasta

Italiaanse pasta heeft een elegante smaak die gewoonweg onweerstaanbaar is. Hoewel er veel verschillende soorten pasta zijn, is er geen enkele te vergelijken met de smaak van verse, zelfgemaakte Italiaanse pasta. Zelfs als je nooit van plan bent om het te koken, zijn er zoveel geweldige recepten voor Italiaanse pasta die je kunt genieten van pasta wanneer je maar wilt.

Maar waarom zou je het kopen als je het thuis kunt maken met Italiaanse ingrediënten?

Pasta wordt gemaakt door het deeg te koken tot het zacht wordt en vervolgens de vloeistof eraan toe te voegen. Daarna mag het rusten, het deeg laten rijzen, en dan wordt het deeg in verschillende stukken gesneden. De stukken worden vervolgens apart gekookt en vervolgens weer bij elkaar geplaatst. Als je het zelf gaat maken, moet je weten hoe je het deeg moet koken om de juiste dikte en dikte te krijgen.

Een ander geweldig aspect van dit soort noedels is dat ze meestal van tarwe zijn gemaakt en een zeer delicate smaak hebben. Een eenvoudig mengsel van water, bloem en eieren maakt noedels zo populair over de hele wereld en elk land heeft zijn eigen variatie. Wat Italiaanse pasta anders maakt dan andere vormen, is de harde tarwe, die een hoog glutengehalte en een laag vochtgehalte heeft, waardoor het perfect is voor het maken van pasta. Het heeft ook minder zetmeel dan andere pasta, waardoor het een aantrekkelijke textuur heeft. Als je van plan bent om Italiaanse pastagerechten te maken, is dit misschien de beste keuze. Je kunt Italiaanse noedels maken met slechts één soort deeg, of je kunt een ingewikkelder deeg proberen als je wilt dat het iets unieks en anders is.

Pasta is op verschillende plaatsen te vinden; je vindt het in de meeste supermarkten en pastawinkels, maar het is ook mogelijk om thuis je eigen Italiaanse pasta te maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt staan. Heb je bijvoorbeeld veel verse, zelfgemaakte basilicum in huis, dan kun je dat in plaats van het kopen en er Italiaanse pasta van maken. Als je verse peterselie in huis hebt, dan kun je die ook gebruiken om pasta op smaak te brengen. De meeste winkels verkopen Italiaans pastameel en noedels die je online kunt kopen, of zelfs in supermarkten, dus je zou geen enkel probleem moeten hebben om pastameel te vinden. Dit meel bevat geen toevoegingen of conserveermiddelen en wordt al jaren gebruikt bij het koken van pasta’s, dus ze zijn goed voor langdurig gebruik. Je kunt ze ook in grote hoeveelheden vinden bij je plaatselijke supermarkt of supermarkt.

Een ding waar u zich misschien niet van bewust bent, is dat als u uw volkorenpasta kookt met uw gewone bloem, het zachter en beter van smaak zal zijn. In feite verkiezen veel mensen de smaak van volkorenpasta boven de gewone soort. Om je pasta zachter te maken kun je wat melk toevoegen. Je moet de melk door de bloem mengen om het iets dikker te maken, en het wordt luchtiger en lekkerder.

Zoals u kunt zien, hoeft Italiaans eten niet moeilijk te maken te zijn en het kan heerlijk zijn als u een paar eenvoudige stappen volgt om de beste kwaliteit ingrediënten te garanderen. Italiaanse restaurants zijn overal en je hoeft het niet te kopen om van de echte smaken te genieten. U kunt thuis verse, zelfgemaakte Italiaanse pasta maken en deze aan uw vrienden en familie serveren, of op uw volgende bijeenkomst serveren.

klik hier: https://novusventus.shop/nl/