Soorten afvalcontainers – welke is het beste voor u?

ByIvan Martin

Jun 11, 2021

afvalcontainer

Soorten afvalcontainer s – welke is het beste voor u?

Een afvalcontainer is een vergaarbak voor de verwijdering van huishoudelijk afval, bedrijfsafval, gevaarlijk afval of zelfs organisch afval. Het is over het algemeen gemaakt van plastic of metaal. Enkele veel voorkomende termen die worden gebruikt om afvalcontainers te beschrijven, zijn prullenbak, afvalbak en vuilnisbak. De woorden "bag" worden ook gebruikt in het Brits Engels; "bag" en "dish" worden vaak gebruikt in het Amerikaans-Engels. Er is niet één standaard maat of vorm van de afvalcontainer; de meeste afvalcontainers worden echter gecategoriseerd op basis van het afval dat ze bevatten – afval, recyclebaar, glas, karton, plastic, enz.

Vuilnisbakken zijn grote afvalcontainers, vaak met meerdere niveaus en compartimenten, die op elkaar gestapeld zijn. Het meest populaire type prullenbak is de prullenbak met voetpedaal, ook wel de vuilnisbak op wieltjes genoemd, die een verhoogde lip langs de zijkant heeft, zodat de gebruiker van bovenaf naar beneden kan trekken en de inhoud kan legen zonder iets te morsen. Voetpedalen of kliko's worden het meest gebruikt in woonwijken met een beperkt vloeroppervlak. Dit soort afvalbakken zijn uiterst handig omdat ze kunnen worden gestapeld wanneer ze niet worden gebruikt en alleen kunnen worden geleegd wanneer ze nodig zijn. Dit is een goede manier om de grootte van uw huis of kantoor schoon te houden.

Een van de grootste soorten afvalcontainers zijn de containers die als stapels aan de grond zijn bevestigd; dit worden meestal afvalgeulen of voetzolen genoemd. Meestal zijn deze voetzolen gemaakt van polyethyleen, een soort plastic dat bestand is tegen rotten, barsten, bevriezen, schimmels en schilferen, maar ze zijn niet waterdicht en houden geen afvalwater vast. Palen nemen ook veel ruimte in beslag en je moet er zware generatoren onder plaatsen als je het gebied vrij wilt houden van vast afval. In deze gevallen kunnen generatoren het beste in kelders worden geplaatst.

Klik hier: https://afzetbak.nl/