Makelaars in Leeuwarden

ByIvan Martin

Jan 14, 2021

In dit artikel zal ik de kwalificaties beschrijven die vereist zijn voor registratie als makelaar bij de makelaardij. Vóór het jaar 2021 was er geen standaardprocedure om een vergunning als makelaar te verkrijgen. Dat is nu echter allemaal veranderd.

Inmiddels zijn er elf gekwalificeerde makelaars in Leeuwarden, waaronder drie met een vergunning. Deze makelaars hebben hun vergunning moeten verkrijgen door alle noodzakelijke procedures die zijn vastgelegd door de raad van makelaars te ontmoeten en te overtreffen. Naast het voldoen aan alle bestuursreglementen, hebben deze makelaars ook schriftelijke en mondelinge examens moeten afleggen. Het examen voor wie een volwaardige makelaar wil worden, omvat alles wat wettelijk verplicht is en staat daarom bekend als het examen voor volledige vergunningverlening.

Om een aanvraag in te dienen om een volwaardige makelaar te worden, moet men minimaal achttien jaar oud zijn. Men kan echter niet zomaar bij de makelaardij komen opdagen en solliciteren, aangezien dit als ongepast wordt beschouwd en niet in overeenstemming is met de regels en voorschriften van de makelaardij. Men moet ouder zijn dan achttien jaar en kan een inwoner van Zuid-Afrika zijn of kan een permanente inwoner van het land zijn als men het staatsburgerschap van het land heeft verkregen.

Andere vereisten van de makelaar zijn onder meer een bewijs van verzekering, certificering van professioneel gedrag, lidmaatschap van de National Association of Realtors (NAR) en het bezit van een bedrijfsvergunning. De National Association of Realtors is het bestuursorgaan van Zuid-Afrikaans onroerend goed. De andere makelaars die in Leeuwarden werken zijn: Gunnel Slaet, Stephan Verbeeck, Bredeker van Heusen, Mike de Waal, Franklyn Moloney, Thijs Fenster en Michael Kastan, de eenmanszaken van Realty International.

Om zelfstandig makelaar in Leeuwarden te kunnen worden, heeft u een makelaarsvergunning nodig. Dit gebeurt door de makelaardij zelf. Het is ook mogelijk om de vergunning te krijgen op basis van het afleggen van een examen dat is goedgekeurd door het Ministerie van Handel en Industrie. Zodra u de vergunning heeft, komt u in aanmerking om opdrachten en contracten aan te vragen bij vastgoedbedrijven. Daarnaast dienen makelaars in Leeuwarden jaarlijks een prestatierapport in te dienen bij de makelaardij, die tevens is goedgekeurd door het Ministerie van Handel en Industrie.

De volgende stap om onafhankelijk makelaar te worden, is het vinden van een geschikte makelaardij.Leeuwarden heeft een aantal makelaars waar u uit kunt kiezen.Sommige makelaars kunnen u echter vragen om een hogere vergoeding te betalen.Tot de makelaars behoren: Gunnel Slaet, Bredeker van Sloten, Eddy Zeelen, Huisman Spijkers, Hubert Van Der Meij, Christoph Keiler, Peer Janssen, Jan Mulder, Hugo Velsers, Martin Vandersloot, Rudolf Weihl, Juergen Zeelen, Steen Bouws, Steen Bijl, RenaudDi Prado, Vincent Gautier, Joost van der Goesen, Lucio Calvani, Mauro Moretti en Walter Pini.Dit zijn slechts enkele namen van topmakelaars in Leeuwarden.

Lees meer over makelaars in Leeuwarden. Bezoek https://suzmakelaars.nl/