Huur foodtrucks versus cateringvrachtwagens

ByIvan Martin

Jan 28, 2021

Foodtrucks zijn een leuke en eenvoudige manier om voor elk groot feest te zorgen. Of je nu een verjaardag, een lunch op kantoor of een afstudeerfeest plant, bevredig het verlangen van je gasten en bevredig hun smaakpapillen door een coole en smaakvolle foodtruck te serveren. Hoewel je misschien nog nooit hebt overwogen om een foodtruck te huren, zijn deze trucks een geweldige aanvulling op feesten, evenementen, festivals en speciale gelegenheden. Er zijn veel veelgestelde vragen over foodtrucks en hoe u uw volgende evenement kunt plannen. Hieronder bieden we antwoorden op veelgestelde vragen over deze leuke optie.

Wie is een adverteerder? Een adverteerder is de persoon of het bedrijf waarmee u een contract tekent om uw foodtrucks op bepaalde tijden van het jaar in de stad of in supermarkten te plaatsen. De meest populaire soorten vrachtwagens zijn de hotdogkarren en de tacokarren, die beide enorm populair zijn in het hele land.

Wat regelt een gezondheidsafdeling? Zoals alle bedrijven moeten foodtrucks zich houden aan lokale, provinciale en federale wetten met betrekking tot sanitaire voorzieningen en gezondheid. Deze wetten kunnen variƫren van stad, gemeente en provincie tot provincie, dus het is belangrijk om contact op te nemen met uw plaatselijke gezondheidsafdeling voor specifieke richtlijnen.

Kan ik de locatie reserveren waar mijn foodtrucks komen? Afhankelijk van waar u woont, kunnen reserveringen voor stadslocaties eenvoudig worden gemaakt via uw lokale restaurants of eigenaren van foodtrucks. Net als bij boekingen voor hotelkamers, zijn er bepaalde dagen en uren van de week waarop u van deze diensten gebruik kunt maken. Eigenaren van foodtrucks werken vaak rond deze lokale restaurants, zodat ze zo snel mogelijk kunnen serveren nadat ze zijn geboekt.

Worden mijn belastinggegevens goedgekeurd als ik foodtrucks te huur? Eigenaren van foodtrucks moeten belasting betalen, afhankelijk van de staat waarin ze actief zijn, maar de meeste lokale overheden hebben geen probleem met dit soort zaken. Waar ze wel een probleem mee hebben, is de verkoop en het gebruik van hun eigendom. Omdat foodtrucks een deel van hun parkeerplaats innemen, mag de eigenaar niemand anders op hun terrein laten slapen, noch laten ze tijdens kantooruren foodtrucks op hun terrein toe. Dit kan een gedoe zijn voor de eigenaar, maar voor de meeste staten is het een wettelijke vereiste.

Zijn de vereisten voor de gezondheidsafdeling hetzelfde als voor hotels? Niet echt. Eigenaren van foodtrucks moeten zich houden aan lokale, provinciale en federale sanitaire en gezondheidsvereisten, maar de waarheid is dat ze niet zo streng zijn. Bovendien hebben de meeste cateringtrucks een stads-, provincie- of staatsvergunning nodig om te werken. Hotels hebben doorgaans een hotelvergunning nodig om te opereren, maar ze hebben er geen nodig voor foodtrucks. Als u een van beide opties overweegt, overweeg dan om een eigenaar van een cateringtruckbedrijf in te huren die eerst ervaring heeft met de lokale vereisten, voordat u de oceaan in springt.

Kijk voor meer informatie op https://www.toettoetfood.nl/