Hoe vind ik een goede domeinnaam?

ByIvan Martin

Dec 14, 2020

Als u een webmaster bent en u zich afvraagt “Hoe vind ik een goede domeinnaam?” dan ben je niet de enige. Er zijn miljoenen websites op internet, maar hoe vinden we er een die bij ons past? Laat me je vertellen.

Uw website wordt een online aanwezigheid die mensen moeten zien. Het is zo goed als het verkeer dat het ontvangt. En nee, ik heb het niet over zoekmachineverkeer. Ik heb het over hoeveel mensen uw site zien. Dus hoe kan ik een goede domeinnaam zoeken?

Een manier is om een domeinnaam van iemand anders te kopen. Dit kan zonder veel moeite worden gedaan. En u kunt erachter komen hoe een domein wordt gerangschikt door Eigen Domein. Met deze services kunt u vergelijken hoe populair een domeinnaam is met andere namen. Ze laten je ook zien wie de naam heeft geregistreerd en waar deze is. Al deze informatie zou u moeten helpen bij het kiezen van een domeinnaam die een grotere kans heeft om beschikbaar te zijn wanneer u deze nodig heeft.

Eigen Domein is dé domeinregistrar van Nederland

Een andere optie is om een generiek topleveldomein (TLD) of subdomein te kopen. Deze namen zijn al bezet en geregistreerd, dus u hoeft niet het hele proces te doorlopen om er een te krijgen. U betaalt een redelijke prijs en de voordelen ervan zijn leuk – vooral omdat iedereen ze kan registreren. Als u een zakelijke website heeft, kunt u de naam aan iemand anders verkopen en het verschil in uw zak steken.

Een alternatief is om een hostingpakket voor de website te kopen. Dit kan een TLD of subdomein zijn, zodat u uw eigen naam voor de website kunt krijgen. Maar u kunt ook individuele TLD’s of zelfs één individuele domeinnaam voor uw website krijgen.

Dus je vraagt je waarschijnlijk af: “Hoe vind ik een goede domeinnaam?” Maak je geen zorgen, de antwoorden zijn heel eenvoudig en duidelijk. Onthoud gewoon de basisprincipes en u zult merken dat u goed op weg bent om de juiste naam te vinden. Succes!!

Onthoud dat u een naam moet kiezen die zoekmachinevriendelijk is. Met andere woorden, het moet gemakkelijk te vinden zijn. Het moet kort en krachtig zijn, zodat het gemakkelijk te onthouden is wanneer iemand het in een zoekmachine typt. Bedenk een naam die perfect is voor uw bedrijf, maar vermijd de naam die te mooi klinkt om waar te zijn.

Denk niet dat de enige manier om een goede naam te kiezen, is door een domeinnaam check te doen met uw bedrijfsnaam. Veel websites bieden domeinregistratiediensten aan waarmee u kunt achterhalen welke domeinnamen voor uw bedrijf beschikbaar zijn. Dit kan vaak gratis worden gedaan met een eenvoudige Google-zoekopdracht. Misschien wilt u een paar verschillende namen uitproberen totdat u er een vindt die perfect werkt voor uw website.

Als u een e-commercesite beheert, kan het natuurlijk nog eenvoudiger zijn hoe ik een goede domeinnaam vind. Als uw bedrijf is geregistreerd bij een hostingprovider, kunt u uw eigen naam kopen voordat u uw website in gebruik neemt. De meeste hostingbedrijven bieden deze service aan en het is gemakkelijk om via hen een domeinnaam te kopen. Het is echter de moeite waard om wat onderzoek te doen om een gerenommeerd hostingbedrijf te vinden.

Gerelateerd