De hulpmiddelen waaruit een sieradenwinkel bestaat

ByIvan Martin

Jan 18, 2021

Het runnen van een juwelierszaak kan behoorlijk lonend zijn als de winkel goed is en efficiƫnt werkt. Bent u van plan om jarenlang een juwelier te runnen, dan is het goed om te weten dat u niet teveel hoeft uit te geven bij het opstarten ervan. Een paar basisgereedschappen voor sieraden zijn alles wat je nodig hebt. Hier is een lijst met wat u nodig heeft om uw eerste juwelierszaak te openen.

De belangrijkste tool voor de beste jewellery winkel is een draaibank. Draaibanken hebben veel functies en kunnen het verschil maken tussen succes en mislukking in een juwelier. Ze kunnen worden gebruikt om stenen te snijden, ontwerpen te maken, metalen te polijsten en ook andere dingen te snijden. Zorg er bij het kiezen van een draaibank voor dat u er een kiest met veel verschillende snelheden en grote maten om aan uw behoeften te voldoen.

Een boormachine is een veelgebruikt hulpmiddel bij de juwelier. Met een boormachine kun je gaten maken in verschillende materialen om ze aan elkaar te bevestigen of te schoren. Sommige juwelierszaken hebben dit meer nodig dan andere. Het aantal gereedschappen dat een juwelier zal hebben, hangt af van wat ze doen. Sommige sieradenmakers hebben alleen een hamer nodig en sommige hebben alles nodig, inclusief een boor. Met de juiste tools wordt het gemakkelijker om de klus te klaren en ervoor te zorgen dat u op de goede weg bent.

Een liniaal is een van de belangrijkste gereedschappen die een juwelier zal hebben. Als u een liniaal gebruikt, krijgt u nauwkeurige metingen en rechte lijnen om te helpen bij het ontwerpen. U zult zien dat de meeste juweliers een rastersysteem gebruiken. Dit is een systeem waarbij u de locatie markeert waar u de kralen of andere materialen wilt plaatsen. Als u de locatie markeert en vervolgens de lijn vastzet, krijgt u een nauwkeurige meting.

Een set tangen, draadmessen en krimpgereedschap is ook een noodzaak. U moet de draden en slangen kunnen krimpen en hanteren, zodat u uzelf geen pijn doet. U zult merken dat de meeste sieradenmakers dit soort gereedschappen bijna uitsluitend zullen gebruiken. Er zijn echter bepaalde momenten waarop een krimpijzer nodig kan zijn en ook hiervoor zijn er speciale toepassingen.

Een laatste stuk gereedschap dat een juwelier zal bezitten, is een snijinstrument. Deze tools variƫren van draadscharen die je bij elke ijzerhandel kunt kopen tot veel complexere. De meeste sieradenmakers hebben ook een zaag. Een juwelier knipt alles van draad tot draad voor kettingen en armbanden. Het zal ook glas snijden. Als u wilt dat uw sieraden er op hun best uitzien, moet u ervoor zorgen dat al het bovenstaande gereedschap in uw sieradenwinkel aanwezig is.

Kijk voor meer informatie op https://www.lavenue.nl/